2018-08-27 09:54:20• hírek • Bede Emőke

Harminchárom illegális bevándorló bújt meg a török teherautóban

Nem sokkal azt követően, hogy negyvenkét illegális bevándorlót fedeztek fel egy kamion rakterében, hétvégén újabb csoportot buktattak le a határőrök.

Amint arról a határrendészet beszámolt, a török teherautó szombaton reggel, 7 óra magasságában érkezett meg a nagylaki átkelőhöz. A fuvarlevél szerint a raktérben található dobozokban elektronikai cikkek és különféle textilanyagok voltak, ám az egyenruhások nem akarták továbbengedni a járművet egy alaposabb vizsgálat nélkül.
 

A raktér átkutatása után végül nem kevesebb mint harminchárom személyt találtak megbújva a kartondobozok között. A tizenegy férfi és tizenegy nő mellett tizenegy, 10 és 16 év közötti kiskorú is utazott a török kamionban. Az ügyben indított nyomozás során kiderült, mindannyian iraki állampolgárok és Romániában már benyújtották menedékkérelmüket. Elmondásuk szerint valamelyik nyugati országba szerettek volna eljutni a kamion fedélzetén. A török sofőr saját bevallása szerint nem tudta, hogy potyautasok rejtőznek a raktérben. A határrendészet embercsempészet, illetve illegális határátlépés kísérlete miatt indított eljárást az ügyben.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: